ДЭМБ өдөрт 8-10 аяга халуун бүлээн ус уухыг зөвлөж байна
МОНГОЛЫН МЭДЭЭ | ЭРҮҮЛ МЭНДУлаанбаатар /МОНЦАМЭ/. ДЭМБ-аас коронавируст халдварын үед хоолны зөвлөмж гаргажээ.
Коронавируст халдварын үед дараах хоол хүнсийг байнга хэрэглэх
нь дархлаа дэмжиж халдварлах эрсдэлийг бууруулна.
Шингэний
хэрэглээ:
• Өдөрт 8-10 аяга халуун бүлээн ус, нимбэг, зөгийн балтай ус,
цай уух
• Чихрийн агууламж ихтэй шингэн зүйлээс татгалзах
Өөх,
тосны хэрэглээ:
• Олив, наранцэцэг, эрдэнэ шишийн тос түлхүү хэрэглэх
• Транс тос хэрэглэхгүй байх
Мах,
махан бүтээгдэхүүн:
• Халуун шөлтэй хоол идэх
• Адуу, хонь, сонгино, сармис, хөмүүл түлхүү хэрэглэх
• Давс ихтэй даршилсан бүтээгдэхүүнээс татгалзах
• Шарсан хуурсан, хүйтэн болон түргэн хоол, пицца, чипс, хагас
боловсруулсан бүтээгдэхүүнээс татгалзах
Жимс,
хүнсний ногоо:
• Нимбэг, чацаргана, аньс, хан боргоцой, жүрж, бэрсүүт жүрж,
нэрс, улаан лооль зэрэг витамин B, С, E агуулсан жимс, жимсгэнэ хэрэглэж хүчил,
шүлтийг тэнцвэржүүлж дархлаагаа дэмжих
Гурил,
гурилан бүтээгдэхүүн:
• Бүхэл үрийн гурил, гурилан бүтээгдэхүүн хэрэглэх
• Шар будаа, гурвалжин будаа хэрэглэх
• Цагаан гурилан бүтээгдэхүүн, ялангуяа жигнэмэг, бялуу,
шоколаднаас татгалзах
Сүүн,
сүүн бүтээгдэхүүн:
• Халуун сүү, сүүн бүтээгдэхүүн, аарц уух
• Ааруул, ээзгий, бяслаг түлхүү хэрэглэх